Van Basten over 'rommelig' Ajax: 'Het is een beetje bij elkaar geraapt'

Van Basten over 'rommelig' Ajax: 'Het is een beetje bij elkaar geraapt'

03-08-2019 21:07
112

Ajax verloor zaterdagavond twee punten bij Vitesse, maar Marco van Basten ziet geen reden om in paniek te raken. De selectie van Erik ten Hag is nog maar kort compleet. Een aantal basisspelers begon tegen Vitesse niet eens in de basis.

"Het is heel lastig voor een trainer om te beginnen", zegt Van Basten bij De Eretribune op FOX Sports. "Er waren spelers die op de Copa America, Afrika Cup en UEFA Nations League hebben gespeeld. Ze hebben een lang seizoen gedraaid en beginnen weer helemaal opnieuw. Ze beginnen met zes man, acht man, twaalf man. Langzaam stroomt het binnen."

"Het is nog geen geheel. Het is allemaal een beetje bij elkaar geraapt", zegt Van Basten. "Er zaten spelers op de bank die net twee keer hebben getraind. De nieuwe Mexicaan (Edson Alvarez, red.) heeft nog niet eens één keer getraind. Een paar spelers zijn al acht weken aan de gang. Het is heel rommelig."

Een aantal Ajacieden sloot pas vorige week aan, waaronder David Neres, Hakim Ziyech en André Onana. "Dat zijn vervelende dingen voor het vormen van een team. Het liefste begin je gewoon tegelijk. Dan ben je fysiek en mentaal beter voorbereid."