FC Twente houdt PSV knap in bedwang en pakt punt in Enschede

03-08-2019 22:36 Laatste update: 04-08-2019 14:21
564

Na Ajax heeft ook PSV punten laten liggen in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Promovendus FC Twente wist de geplaagde Eindhovenaren in de Grolsch Veste knap op een 1-1 gelijkspel te houden. PSV heeft nu drie keer op rij niet weten te winnen.

PSV, dat zonder Hirving Lozano en mét Gastón Pereiro en Trent Sainsbury begon, kreeg na drie minuten een grote kans via Denzel Dumfries, maar liep daarna achter de feiten aan. Het energieke Twente kwam na acht minuten op 1-0 in de Grolsch Veste door debutant Keito Nakamura. Jeroen Zoet werd gepasseerd door een hard schot van buiten de zestien. De verdediging van PSV zag er niet goed uit.

PSV had moeite met het creëren van kansen en maakte geen moment indruk in Enschede. Twente wist eenvoudig stand te houden en kwam er zelf regelmatig goed uit. Het grootste gevaar kwam van Dumfries, die op aangeven van Erick Gutiérrez vrij kon koppen, maar het doel miste. Even later was Donyell Malen onzorgvuldig voor het doel van Twente.

De ploeg van Mark van Bommel had na de theepauze een enorm overwicht, maar deed daar te weinig mee. Twente, dat in de eerste helft aardig mee kon komen, moest achteruit en speelde met elf man op eigen helft. Van Bommel wisselde aanvallend en bracht zowel Mohammed Ihattaren als Cody Gakpo voor Pereiro en Bruma. Dat leverde direct resultaat op. Na 65 minuten kopte de volledig vrijstaande Dumfries binnen op aangeven van Gakpo: 1-1.

PSV leek Twente bij de keel te grijpen, maar de Tukkers konden zo nu en dan zelf ook aan voetballen denken en hielden stand. Twente wilde vooral overleven en een punt uit het vuur slepen, PSV vocht voor wat het waard was en wilde er per se drie. Meer was de Eindhovenaren echter niet gegund.