Opmerkelijk interview FOX met Van Bommel over Lozano: 'Moet toch wissels hebben?'

Opmerkelijk interview FOX met Van Bommel over Lozano: 'Moet toch wissels hebben?'

03-08-2019 23:45 Laatste update: 23:57
271

Mark van Bommel besloot Hirving Lozano niet op te stellen tegen FC Twente. Sterker nog, de Mexicaan mocht bij een achterstand niet eens invallen. Dat leverde vragen op, maar de antwoorden die Van Bommel na afloop gaf zorgden alleen maar voor meer vraagtekens.

"Ik heb voor anderen gekozen", verklaart Van Bommel tegen FOX Sports. "Waarom? Omdat ik dacht dat ik met hen de meeste kans maakte om te winnen." Van Bommel benadrukt dat hij niet ontevreden is over de prestaties van Lozano de afgelopen weken. "Nee, ik zeg niet dat hij niet goed was, maar ik zeg wel dat ik anderen liever in het veld wilde hebben dan Lozano." Of dat met een eventuele transfer te maken heeft? "Nee, absoluut niet."

Dat Lozano gepasseerd werd heeft volgens Van Bommel niets te maken met zijn houding tijdens het duel met FC Basel van afgelopen week, waarin hij gewisseld werd. "Je moet altijd teleurgesteld zijn, maar dat moet je wel binnen de lijnen houden. Maar daarom heb ik hem er niet uitgehaald."

Op de vraag van FOX waarom Van Bommel Lozano meenam als hij toch niet van plan was hem te gebruiken, reageerde de PSV-trainer: "Ik moet toch wissels hebben? Als ik geen wissels meeneem kan ik ook niemand in laten vallen. Ik neem wissels mee om een keuze te hebben. Vandaag had ik Chucky niet nodig."

PSV speelde zaterdagavond met 1-1 gelijk tegen Twente.