'We blijven een grote club, we moeten niet doen alsof 1-1 tegen PSV een wonder is'

'We blijven een grote club, we moeten niet doen alsof 1-1 tegen PSV een wonder is'

04-08-2019 07:45
189

FC Twente-aanvoerder Peet Bijen beleefde zaterdagavond een geslaagde Eredivisie-rentree met de Tukkers: de Keuken Kampioen Divisie-kampioen hield PSV in eigen huis op 1-1. Reden voor groot feest in Enschede is dat echter niet, aldus de nuchtere centrale verdediger.

Bijen noemt het gelijkspel tegen PSV 'geen schande'. "PSV blijft een goede club. Natuurlijk wat klappen gehad de afgelopen week (nederlagen tegen Ajax en FC Basel, red.) en misschien ietwat vermoeid. Een gelijkspel tegen PSV, tijdens de eerste Eredivisie-wedstrijd: wel oké, denk ik", liet hij direct na de wedstrijd weten aan FOX Sports.

FC Twente maakte zich vooraf zorgen over de gebrekkige voorbereiding en moest zaterdag diep in zijn reserves tasten, maar bleef uiteindelijk betrekkelijk eenvoudig overeind. "Ik denk dat we vanavond goed spel hebben laten zien. In de tweede helft kwamen we wel onder druk. Genoeg verbeterpunten, maar ik vond het er wel redelijk uitzien", aldus Bijen, die niet van plan was om de polonaise te lopen na de 1-1 tegen PSV. "We bouwen het langzaam op, maar we blijven gewoon een grote club. We moeten niet ineens raar gaan doen, alsof een gelijkspel tegen PSV een wonder is."