PSV wéér vroeg op achterstand: 'We krijgen beelden te zien, moet je wat mee doen'

PSV wéér vroeg op achterstand: 'We krijgen beelden te zien, moet je wat mee doen'

Gepubliceerd: zondag 4 augustus 2019 om 08:00zo 04-08-2019 om 08:00

PSV kwam de afgelopen week al vroeg op achterstand tegen Ajax en FC Basel en liep ook tegen FC Twente al snel achter de feiten aan. Keito Nakamura dribbelde zaterdagavond na acht minuten al naar binnen en krulde de vroege 1-0 in de verre hoek.

Centrale verdediger Nick Viergever baalt van de tegentreffer. "We komen de afspraken niet na die we maken. We krijgen beelden te zien, daar moet je dan wat mee doen", liet hij na de 1-1 in Enschede weten aan het Eindhovens Dagblad. "We zitten nu niet in een lekkere flow en daar moeten we zo snel mogelijk uit zien te komen."

Viergever ziet dat de 'potentie' in de PSV-selectie er nog niet uitkomt tijdens de eerste weken van het seizoen. "Verschillende facetten spelen daarin een rol." De centrale verdediger rekent op beterschap tijdens de Europa League-wedstrijd tegen het Noorse FK Haugesund van donderdagavond. "Je moet verder, dat hebben we ook gezegd. We wilden Champions League spelen, daar hebben we in gefaald. Maar je wil wel Europees voetbal spelen, dan moet je de knop omzetten en een PSV laten zien dat negentig minuten lang strijd en goed voetbal levert."

PSV trapt donderdag om 19.00 uur af in Noorwegen. Drie dagen later komt ADO Den Haag naar Eindhoven voor de eerste zondagavondwedstrijd ooit in het Philips Stadion.

Poll

Gaat PSV de poulefase van de Europa League halen?

(10012 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws