Brands en Everton ronden 'Italian Job' af en slaan grote slag bij Juventus

Brands en Everton ronden 'Italian Job' af en slaan grote slag bij Juventus

Gepubliceerd: zondag 4 augustus 2019 om 12:32zo 04-08-2019 om 12:32

Laatste update: zondag 4 augustus 2019 om 12:51zo 04-08-2019 om 12:51

De transfer van Moise Kean naar Everton is afgerond. Zondag maken The Toffees via de officiële kanalen bekend dat Juventus-spits Kean (19) een vijfjarig contract heeft gesigneerd op Goodison Park. 

Volgens Britse media betaalt technisch directeur Marcel Brands ruim 30 miljoen euro voor de international van Italië. Dat bedrag kan door bonussen gaan oplopen naar ongeveer 40 miljoen. De overstap van Kean naar de Premier League zat al een tijdje in de pijplijn. Begin deze week werd bekend dat Everton met Juve een akkoord had bereikt over een transfersom. Kean moest daarna alleen nog medisch gekeurd worden door zijn nieuwe club. 

Kean, die tot de clientèle van Mino Raiola behoort, stond jarenlang te boek als hét toptalent van Juventus. Afgelopen seizoen kwam de tiener tot 17 officiële duels en 7 treffers namens De Oude Dame. Juve heeft nu toch besloten om Kean definitief van de hand te doen. 

"Ik ben heel trots dat ik het shirt van deze club ga dragen. Ik ga mijn stinkende best doen", vertelt de aankoop op de website van The Toffees"Deze club is ambitieus en daardoor ben ik overtuigd geraakt. Everton is een heel grote club met grote ambities."

Kean is de vierde grote aanwinst voor het nieuwe seizoen, dat volgend weekend begint. Brands wist eerder André Gomes, Fabian Delph en Jean-Philippe Gbamin te strikken. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws