LIVE-discussie: verrassingen in opstelling Stam, Fraser houdt Veldwijk op de bank

LIVE-discussie: verrassingen in opstelling Stam, Fraser houdt Veldwijk op de bank

04-08-2019 13:36
99

Met onder meer Wouter Burger en Luis Sinisterra in de basis begint Feyenoord zondagmiddag aan het nieuwe Eredivisie-seizoen. Om 14.30 uur wordt afgetrapt tegen stadgenoot Sparta. 

Hét nieuws van de dag uit Rotterdam-Zuid gaat over Steven Berghuis. Via de officiële kanalen meldde Feyenoord zondag dat de vleugelaanvaller zijn contract gaat verlengen tot medio 2022. Vanzelfsprekend staat Berghuis in de basis tegen Sparta. Samen met Sinisterra en Dylan Vente vormt hij de aanval. Nicolai Jörgensen is geblesseerd, Luciano Narsingh en Sam Larsson beginnen als reserve. 

Trainer Jaap Stam kiest op het middenveld voor talenten Wouter Burger en Orkun Kökçu. Zomeraanwinst Liam Kelly zit op de bank. De achterhoede bestaat uit Jerry St. Juste, Jan-Arie van der Heijden, Eric Botteghin en Ridgeciano Haps. Kenneth Vermeer is - zoals verwacht - door Stam aangewezen als eerste doelman.

Bij promovendus Sparta ontbreekt Lars Veldwijk. De topscorer van afgelopen seizoen begint op de bank. Ook PSV-huurling Dante Rigo krijgt geen basisplaats van trainer Henk Fraser. 

De opstellingen

Feyenoord: Vermeer, St. Juste, Botteghin, Van der Heijden, Haps, Fer, Burger, Kökcü, Sinisterra, Vente en Berghuis

Sparta: Coremans, Abels, Vriends, Mattheiij, Faye, Auassar, Smeets, Dervisoglu, Harraoui, Rayhi en Ache