Heerenveen scoort vier keer in Almelo en bezorgt blunderend Heracles rampstart

04-08-2019 14:07
65

Heracles Almelo is het seizoen begonnen met een ontluisterende thuisnederlaag tegen sc Heerenveen. Voor eigen publiek ging de ploeg van trainer Frank Wormuth met liefst 4-0 onderuit. Na 28 minuten was er al drie keer gescoord.

De eerste helft in Almelo verliep sowieso zeer tumultueus. Fans van de thuisclub protesteerden in woord en gebaar tegen het feit dat het stadion van Heracles voortaan de naam 'Erve Asito' draagt. Supporters gooiden met eieren en er werd zelfs een kip op het veld losgelaten. Scheidsrechter Richard Martens moest de wedstrijd noodgedwongen stilleggen; pas toen het dier gevangen was, konden Heracles en Heerenveen hervatten.

Vrijwel onmiddellijk na het opmerkelijke incident kwamen de gasten op voorsprong. Bij een poging van Ibrahim Dresevic ging Heracles-doelman Janis Blaswich verschrikkelijk de fout in. Amper tien minuten later werd het 0-2. Jordy Bruijn krulde mooi binnen en liet Blaswich kansloos.

Binnen het halfuur schoot Heerenveen ook voor de derde keer raak. Maximilian Rossmann  blunderde en Mitchell van Bergen sloeg genadeloos toe: 0-3. Kort na die goal greep Wormuth in door Rossmann naar de kant te halen. Daarna werd het bijna 0-4, maar ditmaal miste Van Bergen.

In de tweede helft kregen beide teams nog wat kansen. Heerenveen-doelman Warner Hahn verrichtte een aantal goede reddingen en wist z'n doel schoon te houden. In de laatste secondes tekende invaller Chidera Ejuke voor de eindstand. Door de overtuigende zege in Almelo is Heerenveen voorlopig koploper in de Eredivisie.