Prutsend Feyenoord ontsnapt in 95e minuut aan nederlaag tegen Sparta

04-08-2019 16:25 Laatste update: 16:39
143

Na Ajax en PSV is het ook Feyenoord niet gelukt om het openingsduel van het nieuwe Eredivisie-seizoen te winnen. Voor eigen publiek hield het elftal van trainer Jaap Stam nipt een puntje over aan de clash met Sparta: 2-2. Sam Larsson tekende diep in blessuretijd voor de gelijkmaker.

Stam koos in zijn basisopstelling voor onder meer Wout Burger, Leroy Fer en Luis Sinisterra; Sam Larsson en zomeraanwinst Luciano Narsingh zaten op de bank. Orkun Kökçü kreeg in de eerste helft twee grote kansen. Zijn eerste inzet verdween via de hand van Sparta-doelman Tim Coremans op de paal en later schoot de jonge middenvelder vanaf een meter of twaalf snoeihard rakelings naast.

Vroeg in de tweede helft kwam Sparta op voorsprong - met dank aan geschutter in de achterhoede van de thuisclub. Er werd onzorgvuldig uitverdedigd en een schot van afstand van Mohamed Rayhi léék houdbaar, maar Kenneth Vermeer zag de bal desondanks in z'n doel verdwijnen.

Erg lang konden de gasten niet van de voorsprong genieten. Een kwartier later tikte Steven Berghuis bij de tweede paal binnen, na een lage en harde voorzet van Ridgeciano Haps. Het leek de opmaat naar een slotoffensief van Feyenoord, maar niets was minder waar. De defensie van Stam stond wéér te schutteren in de 74e minuut en ditmaal kon invaller Lars Veldwijk afronden.

In de vijfde minuut van de blessuretijd zorgde invaller Larsson er voor dat het debuut van Stam niet in een nederlaag eindigde. Op aangeven van de eveneens ingevallen Narsingh prikte de Zweed van dichtbij binnen.

Aanstaande donderdag staat voor Feyenoord weer een belangrijke wedstrijd op het programma. In de derde voorronde van de Europa League volgt een thuisduel met Dinamo Tbilisi. Over een week gaan de Rotterdammers op bezoek bij sc Heerenveen, dat eerder op de dag met 4-0 won van Heracles Almelo.