Update: 'Rienstra kan in Turkije collega worden van Basacikoglu'

Update: 'Rienstra kan in Turkije collega worden van Basacikoglu'

Gepubliceerd: maandag 5 augustus 2019 om 12:49ma 05-08-2019 om 12:49

Laatste update: maandag 5 augustus 2019 om 12:51ma 05-08-2019 om 12:51

De wedstrijd van SC Heerenveen tegen Heracles Almelo (4-0 voor de Friezen) was waarschijnlijk de laatste wedstrijd van Ben Rienstra in dienst van de Friezen. De middenvelder (29) maakt spoedig de overstap naar Turkije.

Om welke Turkse club het gaat is nog niet duidelijk, maar de Leeuwarder Courant weet wel te melden dat het in ieder geval een club uit de Süper Lig is. Dat is het hoogste niveau in Turkije. Omdat Rienstra een jaar geleden overkwam van AZ en destijds een driejarig contract signeerde krijgt Heerenveen een transfersom voor de 29-jarige middenvelder. De krant schrijft verder dat de transfer zondag of maandag wordt afgerond en dat er dus snel duidelijkheid komt over de bestemming van Rienstra.

De aanvoerder van de Friezen, broer van RKC'er Daan Rienstra, debuteerde in het seizoen 2010/2011 in het betaalde voetbal bij Heracles Almelo. Vervolgens speelde hij voor PEC Zwolle, AZ, Willem II en nu dus bij Heerenveen. Een Turks avontuur zou voor Rienstra dientengevolge zijn eerste club in het buitenland zijn.

Update 05/08 12.49: In Turkije wordt maandag gemeld dat Kayserispor waarschijnlijk de volgende club van Rienstra wordt. Die ploeg eindigde afgelopen seizoen op de tiende plek in de Süper Lig. Onder meer Bilal Basacikoglu, voormalig speler van Feyenoord en sc Heerenveen, speelt voor Kayserispor. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws