Bevestiging uit Amerika: Jans volgt De Boer en gaat in de MLS aan de slag

Bevestiging uit Amerika: Jans volgt De Boer en gaat in de MLS aan de slag

Gepubliceerd: maandag 5 augustus 2019 om 00:14ma 05-08-2019 om 00:14

Ron Jans wordt de nieuwe trainer van FC Cincinnati. De 50-jarige Zwollenaar tekent een contract in de Verenigde Staten voor anderhalf jaar en komt op voorspraak van algemeen directeur Gerard Nijkamp naar Cincinnati.

Nijkamp en Jans, die in het verleden al succesvol samenwerkten bij PEC Zwolle, spraken al geruime tijd over een dienstverband van Jans in de Major League Soccer. FC Cincinnati heeft het nieuws nu officieel bevestigd op de eigen website en meldt dat Jans op zaterdag 10 augustus zijn vuurdoop beleeft in de uitwedstrijd bij Columbus Crew.

Op de site zegt Jans onder de indruk te zijn van de ambities van de club. "De club heeft de aandacht getrokken in Europa en voetbalfans zijn geïnteresseerd in de ontwikkeling van deze club. Het is mijn uitdaging om de enorme potentie die in deze club zit waar te maken en ik kijk er naar uit om onderdeel te zijn van die ontwikkeling."

Jans treft drie oude Eredivisie-bekenden aan bij de huidige hekkensluiter van de Eastern Conference: doelman Przemyslaw Tyton (ex-Roda JC en -PSV), de van Vitesse overgekomen Maikel van der Werff en linksbuiten Ronald Lamah (ex-Roda JC). Op donderdag 19 september wacht een ontmoeting met het Atlanta United van landgenoot Frank de Boer.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws