Van der Vaart: 'Er is iets gebeurd met Lozano en Van Bommel wil niet zeggen wat'

Van der Vaart: 'Er is iets gebeurd met Lozano en Van Bommel wil niet zeggen wat'

05-08-2019 07:06
38

PSV-trainer Mark van Bommel is voor of na de Champions League-wedstrijd tegen FC Basel gebotst met Hirving Lozano, denkt Rafael van der Vaart. De Mexicaan zat zaterdagavond negentig minuten lang op de bank tegen FC Twente en hoefde niet eens zijn trainingsbroek uit te trekken.

Chucky wordt al tijdenlang gelinkt aan een transfer naar het Italiaanse Napoli, maar Van der Vaart denkt dat dit niet de reden was voor zijn reserverol in de Grolsch Veste. "Je kunt zeggen: hij speelt niet. Dat begreep ik ook wel, want ik vond hem de laatste tijd niet goed spelen. Maar hij moet er wel in komen. Dus er is iets gebeurd en Mark van Bommel wil niet zeggen wat", laat hij zondagavond weten in Studio Voetbal. "Ik denk dat er meer gebeurd is dan alleen de transfer, wat ze niet willen zeggen."

Volgens tafelgenoot Arno Vermeulen is de transfer zo goed als beklonken: beide partijen moeten alleen nog onderhandelen over de portretrechten van Lozano. "Dat ligt bij Napoli heel ingewikkeld: als je komt, willen ze dat je je portretrechten weggeeft. Dat is voor veel spelers geen probleem, maar Lozano is een speler waar ongelooflijk veel shirts van worden verkocht. In Mexico, maar ook in Amerika, waar veel Mexicanen wonen: zijn portretrecht is dus heel veel geld waard. Dat is nu nog een punt van onderhandeling: als dat rondkomt, is hij volgende week weg."