'Dubbele pech voor RKC na Eredivisie-rentree: bus begeeft het, uur vertraging'

05-08-2019 07:44
12

Voor RKC Waalwijk is de Eredivisie-rentree ronduit dramatisch verlopen. De Waalwijkers leden zaterdagavond een ongelukkige nederlaag op bezoek bij VVV-Venlo en hadden na afloop ook nog eens pech met de spelersbus.

Terwijl de RKC-selectie op het punt stond om weg te rijden van Stadion De Koel, begaf de motor van de bus het. Volgens het Brabants Dagblad moesten de spelers en technische staf vervolgens een uur wachten voordat er een nieuwe bus uit Eindhoven arriveerde. De RKC-delegatie keerde uiteindelijk diep in de nacht terug in Waalwijk.

De verrassende promovendus speelde zaterdag in Venlo zijn eerste Eredivisie-duel sinds 2014. Na een prima eerste helft, waarin Hannes Delcroix RKC op voorsprong kopte, ging het na rust alsnog mis. Doelman Etienne Vaessen veroorzaakte bij een 1-1 stand een strafschop, waarna er uiteindelijk met 3-1 werd verloren. De Brabanders mogen zondag proberen om revanche te nemen: AZ komt dan naar het Mandemakers Stadion.