De Eredivisie-flops: Scandinavisch drietal van Ajax, Feyenoord en PEC Zwolle

De Eredivisie-flops: Scandinavisch drietal van Ajax, Feyenoord en PEC Zwolle

05-08-2019 10:00
59

Het nieuwe Eredivisie-seizoen is eindelijk van start gegaan en dus mogen de rapporteurs van VoetbalPrimeur weer met onvoldoendes strooien. Tien verschillende spelers krijgen een vermelding in ons wekelijkse floplijstje. 

Janis Blaswich (Heracles Almelo) 
Een rampstart voor de Duitse doelman van Heracles. Al na een paar minuten ging Blaswich gruwelijk in de fout tijdens het thuisduel met sc Heerenveen. Daarna ging het van kwaad tot erger. Er werd met 4-0 verloren. 

Jan-Arie van der Heijden (Feyenoord)
Het piepte en het kraakte zondagmiddag in de achterhoede van Feyenoord. Bij elke Sparta-aanval hield Het Legioen de adem in. Van der Heijden is op zoek naar een nieuwe club, maar hij maakte geen reclame voor zichzelf in De Kuip. 

Maximilian Rossmann (Heracles Almelo) 
Liep net als zijn landgenoot Blaswich te blunderen in de defensie. De stopper ging verschrikkelijk in de fout bij de 0-3 van Heerenveen. Trainer Frank Wormuth haalde Rossmann daarna direct naar de kant. 

Eric Botteghin (Feyenoord)
Speelde net als Van der Heijden zeer matig in de Rotterdamse derby vs. Sparta. Tot overmaat van ramp viel de captain van Feyenoord in de slotfase geblesseerd uit. 


Justin Lonwijk (FC Utrecht) 
Bij gebrek aan alternatieven besloot John van den Brom om Lonwijk - eigenlijk een middenvelder - te gebruiken als spits. Dat werd op z'n zachtst gezegd geen succes. Al voor het rustsignaal werd Lonwijk gewisseld. 

Mark Diemers (Fortuna Sittard) 
In de tweede helft van AZ-Fortuna Sittard (4-0) werden de gasten uit Limburg compleet van de mat gespeeld. Dat was met name vervelend voor Diemers, die naar verluidt in beeld is om Guus Til op te volgen. De beleidsmakers in Alkmaar zullen niet onder de indruk zijn geraakt. 

Vaclav Cerny (FC Utrecht) 
Cerny speelde in Den Haag met vuur door met geel op zak ruzie te zoeken met een tegenstander. Van den Brom besloot volledig terecht om de Tsjech te wisselen. In woord en gebaar liet Cerny blijken dat hij niet happy was met die beslissing. Minpunten voor de aanvaller. 

Kasper Dolberg (Ajax) 
Het moet een grote frustratie zijn voor Erik ten Hag: de onvoorstelbare onvoorspelbaarheid van Dolberg. De begenadigde spits uit Denemarken laat soms briljante dingen zien, maar steeds vaker geeft hij simpelweg niet thuis. Op bezoek bij Vitesse (2-2) ging zaterdag haast alles verkeerd. 

Dennis Johnsen (PEC Zwolle)
Tijdens zijn officiële thuisdebuut joeg Johnsen de fans van PEC Zwolle en z'n medespelers tegen zich in het harnas door op ongepaste momenten met hakjes en ballen-achter-het-standbeen te strooien. Daar was het absoluut niet het moment voor, want PEC beleefde een dramatische seizoensstart tegen Willem II. In Zwolle wonnen de Tilburgers met 3-1. John Stegeman zal deze week een hartig woordje spreken met de Noorse aanvaller. 

Sam Larsson (Feyenoord) 
Afgelopen seizoen een vaste gast in deze rubriek en ook nu is Larsson de pineut. Jaap Stam hield de Zweed op de bank tegen Sparta (2-2) en ondanks het feit dat hij in de 95e minuut een belangrijk doelpunt maakte, liet Samba Sam toch vooral een negatieve indruk achter. Veel balverlies, mislukte acties en - zo vonden ook FOX Sports-analisten Kenneth Perez en Kees Kwakman - een vervelende houding.