VP's Elftal van de Week: bazige Bazoer, groeibriljantje van AZ en Frenkie-opvolger

VP's Elftal van de Week: bazige Bazoer, groeibriljantje van AZ en Frenkie-opvolger

05-08-2019 09:00
56

De kop is eraf: speelronde 1 van de Eredivisie is achter de rug, dus is het tijd om de balans op te maken. Ajax, Vitesse en Sparta zijn met elk twee spelers hofleverancier in het eerste VP's Elftal van de Week van het seizoen.

Tim Coremans (Sparta)
Als Coremans zo blijft keepen, dan is het zéér onwaarschijnlijk dat hij zijn basisplaats gaat verliezen bij Sparta. De 28-jarige doelman betaalde het vertrouwen van trainer Henk Fraser uit tegen Feyenoord.

Tobias Pachonik (VVV-Venlo)
Het is nog wat vroeg om te zeggen, maar Pachonik lijkt een upgrade van de vertrokken Moreno Rutten. Afgelopen seizoen werd de 24-jarige Duitser nog uitgeroepen tot beste rechtsback van de Serie B.

Ibrahim Dresevic (sc Heerenveen)
Een ongekende weelde voor Heerenveen: een ruime uitzege op Heracles én een clean sheet. Dresevic had daar een groot aandeel in met een (gelukkig) doelpunt en puik verdedigend werk.

Max Clark (Vitesse)
Niet de beste voetballer van Vitesse, maar dat hoeft ook helemaal niet als linksback. In de seizoensopener had hij Ajax-ster Hakim Ziyech in zijn zak. Een groter compliment kun je Clark niet geven.

Daley Blind (Ajax)
De opvolger van Frenkie de Jong blijkt Ajax al in huis te hebben. Blind was in Arnhem heer en meester op het middenveld en strooide met afgemeten passes, zowel kort als lang. Had pech dat hij in de eerste helft de lat raakte.

Bryan Smeets (Sparta)
Speelde de laatste drie seizoenen in de Eerste Divisie, maar als je hem bezig zag tijdens Feyenoord - Sparta is dat eigenlijk onbegrijpelijk. Hoorde bij de beste spelers in De Kuip.

Riechedly Bazoer (Vitesse)
Never a dull moment met Bazoer. De middenvelder luisterde zijn officiële Vitesse-debuut op met een doelpunt tegen zijn oude club Ajax. Zijn onnodige rode kaart in de slotfase is hem voor een keer vergeven.

Donny van de Beek (Ajax)
Had geen enkele last van de druk die de geruchtenstroom rond een droomtransfer naar Real Madrid met zich mee kan brengen. Met een doelpunt en een assist voorkwam hij een nederlaag van Ajax bij Vitesse.

Keito Nakamura (FC Twente)
Ted van Leeuwen, technisch directeur van Twente, noemde het 'een wonder' dat Nakamura voor een verhuizing naar Enschede had gekozen. Getuige zijn goal tegen PSV gaan de Twente-fans nog veel plezier aan de Japanner beleven.

Vangelis Pavlidis (Willem II)
De enige speler die in de eerste speelronde van de Eredivisie twee goals maakte, was Pavlidis. De Griekse spits maakte vorig seizoen al een aardige indruk en als hij zo doorgaat, heeft niemand in Tilburg het meer over Fran Sol of Alexander Isak.

Myron Boadu (AZ)
Door een enkelbreuk moest hij vrijwel het hele vorige seizoen missen, maar Boadu is terug. In de 64 minuten die hij speelde was de achttienjarige spits betrokken bij drie AZ-goals. De Alkmaarders hebben weer een groeibriljantje in huis.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s