Catalaanse pers lyrisch over 'kritische' Frenkie de Jong: 'Erfgenaam van Busquets'

Catalaanse pers lyrisch over 'kritische' Frenkie de Jong: 'Erfgenaam van Busquets'

05-08-2019 09:14
31

In Catalonië wordt opnieuw de loftrompet gestoken over Frenkie de Jong. De 22-jarige middenvelder wordt na zijn eerste optreden in Camp Nou geprezen om zijn persoonlijkheid.

'Het leek alsof De Jong al tientallen wedstrijden in Camp Nou had gespeeld, maar het was slechts zijn debuut', schrijft El Mundo Deportivo maandag. 'Het voorproefje van zijn Barça-carrière was veelbelovend. De erfgenaam van Sergio Busquets lijkt qua persoonlijkheid veel volwassener dan zijn leeftijd doet vermoeden, zowel op als naast het veld.'

Na de gewonnen wedstrijd tegen Arsenal om de Trofeu Joan Gamper (2-1) werd De Jong uitgeroepen tot man of the match. 'Maar verdiend vond hij dat niet. Het zegt veel over de zelfkritische houding van De Jong, die beter en beter lijkt te worden', besluit de Catalaanse krant.

De Jong speelde alleen de eerste helft van Barcelona - Arsenal. Bij een 0-1 achterstand verliet hij het veld voor Sergio Busquets. Voor Barça begint de competitie over een kleine twee weken met een uitwedstrijd tegen Athletic Bilbao.