LIVE: PSV, Feyenoord, AZ en Ajax in de koker voor loting play-offs Europa League

LIVE: PSV, Feyenoord, AZ en Ajax in de koker voor loting play-offs Europa League

05-08-2019 12:20 Laatste update: 13:54
84

Het is weer een interessante dag voor het Nederlandse voetbal: maandag wordt geloot voor de play-offs in de Champions League (12.00 uur) en Europa League (13.30 uur). Ajax, PSV, Feyenoord en AZ zitten in de kokers. Op deze plek mis je niets van de laatste ontwikkelingen vanuit Nyon.

Ajax, PSV, Feyenoord en AZ spelen de komende anderhalve week eerst nog een voorronde in Champions League (Ajax) en Europa League (PSV, Feyenoord en AZ), maar maandag wordt de loting voor de play-offs van de twee Europese clubtoernooien al verricht. Ajax weet al waar het aan toe is. Als PAOK Saloniki wordt verslagen, nemen de Amsterdammers het op tegen de winnaar van APOEL Nicosia - Qarabag.

PSV, Feyenoord, AZ en ook Ajax richten zich vervolgens op de Europa League-loting, die om 13.30 uur begint. Ajax komt daarin in actie wanneer het niet van PAOK Saloniki weet te winnen. PSV en Feyenoord hebben een geplaatste status. De Eindhovenaren kunnen Torino/Shakhtyor Soligorsk, Ventspils/Vitória SC, Austria Wien/Apollon Limassol en Midtjylland/Rangers treffen. Voor de Rotterdammers wacht mogelijk een wedstrijd tegen Universitatea Craiova/AEK Athene, Rijeka/Aberdeen, CSKA Sofia/Zorya Luhansk of Norrköping/Hapoel Beer Sheva.

AZ zit tot slot bij de ongeplaatste teams in de Europa League. De mogelijke tegenstanders van de Alkmaarders zijn Royal Antwerp/Viktoria Plzen, Bröndby/Braga, Vaduz/Eintracht Frankfurt, Malmö/Zrinjski Mostar of Partizan/Malatyaspor. Eerste moeten de Nederlandse clubs dus nog wel de derde voorronde zien te overleven.