Ten Hag selecteert 23 man voor Griekse trip: geen Schöne, Van de Beek wél mee

Ten Hag selecteert 23 man voor Griekse trip: geen Schöne, Van de Beek wél mee

05-08-2019 10:40 Laatste update: 10:59
90

Mét Donny van de Beek en Edson Álvarez, maar zonder Lasse Schöne stapt Ajax maandag op het vliegtuig naar Griekenland. Daar staat dinsdagavond de Champions League-ontmoeting met PAOK op het programma. In totaal heeft trainer Erik ten Hag 23 man geselecteerd. 

Álvarez ontbrak afgelopen zaterdag nog in de wedstrijdselectie. Inmiddels is de Mexicaanse aanwinst klaar om in actie te komen. Schöne is bezig met een transfer naar het Italiaanse Genoa en ontbreekt daarom, al doet Ajax zelf geen uitspraken over de absentie van de Deense controleur. Real Madrid is nadrukkelijk in de markt voor Van de Beek, maar blijkbaar is die mogelijk toptransfer (nog) niet dusdanig concreet dat de Oranje-middenvelder uit de selectie wordt gelaten. Het Algemeen Dagblad schreef maandag al dat de kampioen erop staat dat Van de Beek tijdens het cruciale tweeluik met PAOK sowieso nog van de partij is. 

Kik Pierie zou in Thessaloniki zijn officiële debuut kunnen maken voor Ajax. De van sc Heerenveen overgenomen verdediger is door Ten Hag aan de selectie toegevoegd. Ajax trapt dinsdagavond om 19.00 uur af tegen PAOK. Een week later volgt in de Johan Cruijff Arena de return. 

De 23-koppige selectie
Bruno Varela, Andre Onana, Dominik Kotarski, Perr Schuurs, Joël Veltman, Edson Álvarez, Kik Pierie, Noussair Mazraoui, Lisandro Magallán, Daley Blind, Lisandro Martínez, Nico Tagliafico, Donny van de Beek, Razvan Marin, Hakim Ziyech, Dani de Wit, David Neres, Klaas Jan Huntelaar, Dusan Tadic, Quincy Promes, Kasper Dolberg, Jurgen Ekkelenkamp en Sergiño Dest