Update: 'Cancelo ondergaat medische keuring en verkast naar Premier League'

Update: 'Cancelo ondergaat medische keuring en verkast naar Premier League'

05-08-2019 11:52 Laatste update: 06-08-2019 13:01
12

Manchester City en Juventus zijn in gesprek over een ruildeal tussen Danilo en Joao Cancelo. De kans is groot dat de twee backs deze week van club wisselen, meldt BBC Sport. Mogelijk wordt de deal zelfs maandag al afgerond. 

De 28-jarige Danilo werd twee jaar geleden door City overgenomen van Real Madrid. In Engeland is de Braziliaan nooit uitgegroeid tot vaste basisspeler. Manager Pep Guardiola wil voor het sluiten van de transfermarkt, aanstaande donderdagmiddag, sowieso nog een back aan zijn selectie toevoegen. The Citizens zijn nu een ruildeal met Juventus aan het bekokstoven, weet BBC Sport

Bedoeling is dat Danilo en Joao Cancelo (foto) van club wisselen. De 25-jarige Cancelo werd afgelopen zomer vastgelegd door Juventus. De Portugees kan op de linker- én de rechterflank uit de voeten. City is bereid om een miljoenenbedrag te betalen voor Cancelo én Danilo als wisselgeld aan de deal doe te voegen. 

City, dat zondag ten koste van Liverpool het Community Shield won, versterkte zich deze zomer met Angelino (PSV), Rodri (Atlético Madrid) en doelman Zack Steffen (Columbus Crew). 

Update 06/08, 13:01 uur: De overgang van Joao Cancelo van Juventus naar Manchester City lijkt een kwestie van tijd. De rechtsback ondergaat dinsdag een medische keuring voor zijn overstap naar de kampioen van Engeland, zo schrijft Sky Sport Italia.

Cancelo was maandag voor het laatst aanwezig bij de training van de Oude Dame. De BBC meldde maandag al dat Juventus en City het eens zijn geworden over een overgang. City betaalt naar verluidt dertig miljoen euro en laat Danilo de omgekeerde weg bewandelen. Danilo wordt snel in Turijn verwacht, maar hij zal niet voor woensdag gekeurd worden.