Done deal: Manchester United rondt megatransfer af en breekt Van Dijk-record

Done deal: Manchester United rondt megatransfer af en breekt Van Dijk-record

05-08-2019 13:37 Laatste update: 13:42
68

Het is officieel: Harry Maguire is speler van Manchester United. De Engelse verdediger tekent voor zes seizoenen en is officieel de duurste verdediger aller tijden.

Manchester United noemt geen bedragen, maar met de transfer zou bijna 88 miljoen euro gemoeid zijn. Daarmee is het record van Virgil van Dijk officieel uit de boeken. De Nederlandse verdediger van Liverpool kostte anderhalf jaar geleden 84,5 miljoen.

De laatste dagen werd al duidelijk dat Manchester United het record van Van Dijk ging verbreken. Maandagochtend doorliep Maguire de medische keuring. Hij komt over van Leicester City. Eerder stond de Engelse international onder contract bij Sheffield United, Hull City en Wigan Athletic.

"Ik ben heel blij", reageert Maguire, die ook werd begeerd door Manchester City, op de website van zijn nieuwe club. "Ik heb genoten van mijn tijd bij Leicester, maar Manchester United is een geweldige kans voor mij. Het is duidelijk dat hier een team staat dat prijzen kan winnen."

Maguire is na Aaron Wan-Bissaka (55 miljoen) en Daniel James (17 miljoen) de derde grote aankoop van Manchester United. Ole Gunnar Solskjaer hoopt dat hij nu een leider van de defensie te pakken heeft. "Harry is één van de beste centrale verdedigers ter wereld", aldus de Noorse manager.