Tegenstanders PSV, Feyenoord, AZ en Ajax bekend voor play-offs Europa League

Tegenstanders PSV, Feyenoord, AZ en Ajax bekend voor play-offs Europa League

05-08-2019 13:59 Laatste update: 14:01
125

PSV, Feyenoord, AZ en ook Ajax weten waar ze aan toe zijn in het vervolg van de Europa League. In Nyon werd vrijdagmiddag de loting voor de play-offs verricht.

Mocht Ajax in de derde voorronde van de Champions League verliezen van PAOK, dan nemen de Amsterdammers het op tegen Slovan Bratislava of FC Dundalk. Ajax speelt eerst uit. Slovan Bratislava is de topclub van Slowakije, terwijl Dundalk de kampioen van Ierland is.

Feyenoord moet eerst over twee wedstrijden afrekenen met Dinamo Tbilisi. Als dat lukt, dan gaan de Rotterdammers naar Zweden of Israël voor de play-offs van de Europa League. Norrköping of Hapoel Beer Sheva is de tegenstander. Feyenoord zal eerst thuis spelen.

Als PSV wint van het Noorse FK Haugesund, dan treffen de Eindhoven in de play-offs van de Europa League een Oostenrijkse of Cypriotische tegenstander. De winnaar van Austria Wien - Apollon Limassol komt voor de heenwedstrijd naar Eindhoven.

Tot slot neemt AZ het op tegen de winnaar van Royal Antwerp - Viktoria Plzen. De Belgen plaatsten zich afgelopen seizoen verrassend voor de Europa League. Viktoria Plzen kwam de laatste jaren regelmatig ver in de Europese clubtoernooien. AZ speelt eerst thuis. De Alkmaarders moeten wel eerst zien af te rekenen met FC Mariupol. 

De play-offs van de Europa League worden afgewerkt op 22 en 29 augustus. De 21 winnaars voegen zich bij de zeventien teams die al geplaatst zijn voor de groepsfase.