Kleine PEC Zwolle-reünie in VS: 'Ik wil werken met mensen die ik kan vertrouwen'

Kleine PEC Zwolle-reünie in VS: 'Ik wil werken met mensen die ik kan vertrouwen'

05-08-2019 21:39
29

Ron Jans staat aan de vooravond van zijn trainersdebuut in de Amerikaanse Major League Soccer. De oud-trainer van onder meer FC Groningen, sc Heerenveen en PEC Zwolle wacht een pittig karwei bij FC Cincinnati.

Jans stapt halverwege het seizoen in bij de afgetekende hekkensluiter van de Eastern Conference: FC Cincinnati staat acht punten achter Columbus Crew, de eerstvolgende tegenstander. Het publiek moet niet direct wonderen verwachten van Jans, laat de zestigjarige Zwollenaar weten tijdens zijn presentatie. "Ik ben geen Ronnie Potter, die er met zijn toverstok voor zorgt dat we alle tien de resterende wedstrijden gaan winnen. Maar ik wil graag deel uit maken van de groei van deze club. Volgend jaar moet het beter gaan en daar wil ik graag aan meewerken."

De trainer komt in Cincinnati een aantal oude bekenden tegen: voormalig PEC Zwolle-directeur Gerard Nijkamp haalde Ivar van Dinteren binnen als assistent-trainer en een andere oude PEC-bekende, Maikel van der Werff, als speler. "Ik wil werken met mensen die een visie hebben en waar je op kunt vertrouwen."

Jans debuteert zaterdagnacht Nederlandse tijd in de Verenigde Staten: de degradatiekraker tegen Columbus Crew begint om 01.30 uur.