Geslaagde vuurdoop voor Cocu: knappe uitzege bij degradant Huddersfield Town

Geslaagde vuurdoop voor Cocu: knappe uitzege bij degradant Huddersfield Town

05-08-2019 22:37 Laatste update: 06-08-2019 10:50
50

Phillip Cocu heeft een uitstekend Championship-debuut namens Derby County achter de rug. The Rams wonnen maandagavond hun eerste competitiewedstrijd van het seizoen, op bezoek bij het Huddersfield Town van Terence Kongolo en Juninho Bacuna

Cocu en de zijnen begonnen de competitie direct met een topper: Huddersfield Town is uit de Premier League gedegradeerd en Derby County liep pas in de finale van de play-offs promotie mis. De gasten schoten uit de startblokken en stonden na 25 minuten met 0-2 voor. Tom Lawrence was de gevierde man met twee doelpunten. De vleugelaanvaller uit Wales wipte de bal eerst over de ver uitgekomen Kamil Grabara heen en schoot kort daarna knap raak vanuit de tweede lijn.

Huddersfield Town had echter niet veel tijd nodig om de spanning terug te brengen: binnen het half uur was de aansluitingstreffer al een feit. Bacuna versierde een strafschop, die door Karlan Ahearne-Grant achter Kelle Roos werd geschoten. Diezelfde Roos leek kort na rust de 2-2 van Cristopher Schindler te moeten incasseren, maar de Brabantse sluitpost hield zijn ploeg op de been. Alleen Aaron Mooy kwam nog in de buurt van een treffer, maar Derby County nam de punten mee uit Huddersfield.

De ploeg van Cocu gaat een drukke week tegemoet: zaterdag komt Swansea City naar Pride Park, midweeks wordt er in de League Cup gespeeld tegen Scunthorpe United, daarna staat een uitduel met Stoke City op de planning.