Van der Heijden baalt: 'Feyenoord zocht zelfs mee naar een nieuwe club'

Van der Heijden baalt: 'Feyenoord zocht zelfs mee naar een nieuwe club'

06-08-2019 08:00 Laatste update: 13:55
84

Jan-Arie van der Heijden baalt van de clubleiding van Feyenoord. In een gesprek met technisch directeur Sjaak Troost kreeg de verdediger (31) te horen dat het beter is als hij vertrekt, maar de situatie is inmiddels volledig gedraaid: Van der Heijden mag niet meer weg.

Dat schrijft De Telegraaf. Feyenoord liet Van der Heijden weten geen vertrouwen meer in hem te hebben. De club was achter de schermen zelfs al bezig met mogelijke opvolgers. Troost vertelde Van der Heijden dat hij transfervrij is (zijn contract loopt nog tot 2020) en dat hij zijn waarde wel heeft terugverdiend voor de club. Daarnaast stelde hij zich altijd netjes op.

Van der Heijden baalt er echter van dat Feyenoord nu ineens voor een vertrek gaat liggen. "Feyenoord heeft zelfs meegeholpen om een club te zoeken", laat hij weten in De Telegraaf. "De club kan met de besparing van mijn salaris ruimte creëren voor een nieuwe speler. Geen probleem, dan moet ik om me heen gaan kijken. Maar door nieuwe blessures ben ik nu weer basisspeler en zou ik plotseling niet meer weg kunnen."

De verdediger wil niet het risico lopen dat hij alsnog op de bank terechtkomt wanneer het duo Eric Botteghin-Sven van Beek weer fit is. "De situatie is 180 graden gedraaid en daar ben ik niet blij mee. Ik heb een aflopend contract en het initiatief om te breken is bij Feyenoord vandaan gekomen. Niet bij mij."