Advocaat: De toekomst van Oranje. Het is aan hem hoe ver hij dan komt

Advocaat: "De toekomst van Oranje. Het is aan hem hoe ver hij dan komt"

06-08-2019 09:51
44

Dick Advocaat staat achter de beslissing van Guus Til om naar Spartak Moskou te gaan. Dat vertelt de 71-jarige Hagenaar in een interview met het Russische Sport-Express. AZ en Spartak maakten de miljoenentransfer van Til maandag officieel.

"Guus kan uitgroeien tot een ster", zegt Advocaat. "Het is een veelzijdige en intelligente speler. Zulke spelers zie je niet veel meer in een tijd waarin er heel veel snelle en atletische spelers zijn. Zijn hele toekomst ligt nog voor hem."

Til gaat Quincy Promes achterna, die FC Twente verliet voor Spartak. De buitenspeler van Ajax werd een ster in Rusland. "Hij is nu ongeveer even oud. Promes heeft absoluut naam gemaakt bij Spartak. In Rusland kun je jezelf prima ontwikkelen. De competitie is niet minder dan de Eredivisie en op sommige vlakken zelfs beter."

Mogelijk kan Til zich bij Spartak weer in Oranje knokken. De middenvelder speelde tot nu toe één interland. "De concurrentie bij Oranje is vrij groot, maar Ronald Koeman kent de kwaliteiten van Til. Als hij er vaker bij wil komen, zal hij zich nog moeten ontwikkelen. Hij is de toekomst van Oranje. Het is aan hem hoe ver hij dan komt."