Transfervrije Wijnaldum zoekt club 'die écht bij hem past': 'Buitenland, denk ik'

Transfervrije Wijnaldum zoekt club 'die écht bij hem past': 'Buitenland, denk ik'

Gepubliceerd: donderdag 8 augustus 2019 om 08:00do 08-08-2019 om 08:00

Laatste update: donderdag 8 augustus 2019 om 08:00do 08-08-2019 om 08:00

De zoektocht van Giliano Wijnaldum naar een nieuwe werkgever heeft nog geen resultaat opgeleverd. Na zijn vertrek bij promovendus Sparta mikt de vleugelverdediger nu op een club 'die écht bij hem past', laat zaakwaarnemer Silvion Van La Parra in gesprek met VoetbalPrimeur weten. 

Eind juni nam Wijnaldum afscheid op Het Kasteel. Het broertje van Liverpool-ster Georginio Wijnaldum is in afwachting van een nieuw avontuur. "We willen Giliano begeleiden naar een club die écht bij hem past", vertelt Van La Parra, eigenaar van The Key to Glory. "Hij moet meer uit zijn carrière gaan halen. De begeleiding náást het voetbal was de afgelopen jaren niet echt goed, denk ik. Wij zijn nu ook bezig met mental coaching, extra trainingen - dat soort zaken."

"Giliano zit middenin z'n loopbaan, hij is 26, de volgende stap moet goed zijn. Dat is echt belangrijk. Niet zomaar ergens aansluiten. Nederland zou wel kunnen, maar het buitenland ligt meer voor de hand. Het plaatje moet kloppen. Amerika? Kan ook, want daar heeft hij al gespeeld. Er speelt niets concreets nu, maar we zijn ons aan het oriënteren, gesprekken aan het voeren. Binnen een week hoef je niets te verwachten. Heel binnenkort hopelijk wel."

Bij z'n beroemde broer, die afgelopen seizoen schitterde in Oranje en met Liverpool de Champions League won, wint Wijnaldum volgens Van La Parra regelmatig advies in. "Ze hebben een heel goede band, Georginio speelt natuurlijk een belangrijke rol in z'n carrière. Als er iets concreets komt, dan gaat Giliano dat wel met zijn broer bespreken, denk ik."

Wijnaldum begon zijn loopbaan bij AZ. Later speelde hij voor onder meer FC Groningen, Go Ahead Eagles, Philadelphia Union en Willem II. Afgelopen seizoen kwam de back tot elf duels in het shirt van Sparta. 

(Paul Audenaerd/VoetbalPrimeur)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws