Lof voor Schuurs: 'Als je als 27-jarige bij Ajax komt, wordt het heel moeilijk'

Lof voor Schuurs: 'Als je als 27-jarige bij Ajax komt, wordt het heel moeilijk'

Gepubliceerd: dinsdag 6 augustus 2019 om 14:30di 06-08-2019 om 14:30

Laatste update: dinsdag 6 augustus 2019 om 14:57di 06-08-2019 om 14:57

Voormalig Ajax-speler Arie Haan is te spreken over de ontwikkeling die Perr Schuurs heeft doorgemaakt bij Ajax. Volgens de oud-international van Oranje heeft de centrale verdediger een goede keuze gemaakt door op jonge leeftijd al de overstap te maken.

Schuurs promoveerde het jaar voorafgaand aan zijn transfer naar Ajax met Fortuna Sittard naar de Eredivisie. Door zijn overstap naar Ajax speelde hij zijn wedstrijden alsnog in de Keuken Kampioen Divisie, namelijk voor Jong Ajax. Daar plukt hij nu de vruchten van, denkt Haan. "Schuurs heeft enorme stappen gemaakt. Je ziet dat het belangrijk is om iets eerder, als je jong bent, naar Ajax te gaan", vertelt Haan voor de camera van Ajax TV. "Het is altijd een bepaalde mentaliteit die je je eigen moet maken. Als je als 27-jarige bij Ajax komt wordt het je heel erg moeilijk om je de Amsterdamse Ajax-mentaliteit eigen te maken", vindt Haan.

"Gelijkspelen is al een catastrofe, verliezen helemaal. Dat moet je leren, dat is een soort gen dat je ingeënt wordt', vervolgt hij. "Vooral als je jong bent pak je dat veel makkelijker op. Daarom is het belangrijk dat je met 17, 18 jaar naar Ajax gaat, twee jaar meeloopt en dan moet je klaar zijn."

Haan heeft ook een verleden als trainer van PAOK, de tegenstander van de Amsterdammers in de derde voorronde van de Champions League. "PAOK blijft altijd een geduchte tegenstander. Nu helemaal. Ze zijn kampioen geworden zonder een wedstrijd verloren te hebben. Dat betekent ook dat je AEK en Olympiakos hebt kunnen weerstaan. Dan moet je oppassen, dan weet je dat je een goede ploeg tegenover je hebt."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws