Klopp laaiend enthousiast over Nederlands talent: 'Hij is nog 17, dat is crazy'

Klopp laaiend enthousiast over Nederlands talent: 'Hij is nog 17, dat is crazy'

06-08-2019 14:55 Laatste update: 15:21
63

Jürgen Klopp heeft zich enthousiast uitgelaten over Ki-Jana Hoever. Het Nederlands talent tekende vorige week een nieuw, meerjarig contract bij The Reds en Klopp voorspelt hem een mooie toekomst.

"Je vergeet heel snel dat deze jongens nog zo jong zijn. Hij is nog 17, dat is crazy. Maar alles komt goed. Hij is een geweldige voetballer en ik heb heel blij dat hij langer bij ons blijft", aldus Klopp op de website van de Champions League-winnaar.

Klopp denkt wel dat Hoever nog veel kan leren, net als andere jonge spelers. "De jongens proberen te brengen waar we om vragen. We vertellen ze niet te veel, want we willen dat ze jong, fris en open zijn", legt hij uit. "Het is niet zo dat alle eerdere informatie moet worden gewist en dat je moet denken aan wat de baas wil."

Hoever deed in de voorbereiding op het nieuwe seizoen al vijf keer mee bij het eerste elftal. Daarin leek hij goed mee te komen. "Hij is een geweldige jongen en een sensationele jonge speler, die nog heel veel kan leren. Vooral in de wedstrijd tegen Napoli, toen hij inviel aan de linkerkant, speelde hij misschien wel zijn beste vijftien minuten in de voorbereiding."

De jonge Nederlander maakte vorige jaar al zijn officiële debuut in de hoofdmacht van Liverpool. In januari speelde hij in het FA Cup-toernooi de wedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers.