'Delighted' Derby County en Cocu halen Rooney (33) terug naar Engeland

'Delighted' Derby County en Cocu halen Rooney (33) terug naar Engeland

06-08-2019 15:10 Laatste update: 15:31
30

Wayne Rooney gaat inderdaad aan de slag bij Derby County, de club van manager Phillip Cocu. De komst van de alltime topscorer van Engeland is dinsdagmiddag bevestigd. 

Rooney (33) maakt in januari 2020 de overstap van DC United naar Derby. Hij gaat anderhalf jaar bij The Rams spelen én wordt tegelijkertijd ook coach bij de Championship-club. Maandag werd door Britse media plots gemeld dat Rooney zijn rentree ging maken in Engeland. Daarna kwam de deal in een stroomversnelling. Dinsdagochtend arriveerde Rooney op het vliegveld in Engeland, nu is zijn komst dus beklonken.

Voor zijn bijzondere terugkeer op de Engelse velden maakt Rooney nog het seizoen af bij Major League Soccer-club DC United. Daar speelt hij sinds medio 2018. Rooney begon zijn loopbaan bij Everton en maakte daarna jarenlang furore in het shirt van Manchester United. Na een jaartje op Goodison Park (2017/18) begon de aanvaller aan zijn avontuur in Amerika. 

"Het is een spannend vooruitzicht om Wayne bij Derby te mogen begroeten", vertelt Cocu - sinds deze zomer manager van de club - op de officiële kanalen van Derby. "Hij kan zó veel toevoegen aan de selectie, op en naast het veld. Ik denk dat hij nog heel veel kan brengen."