Van de Beek baalt van Ajax-spel: 'In één keer geef je het helemaal weg'

Van de Beek baalt van Ajax-spel: 'In één keer geef je het helemaal weg'

06-08-2019 22:40 Laatste update: 22:48
125

Donny van de Beek is kritisch over het optreden van Ajax op bezoek bij PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League. De middenvelder vindt dat het volgende week in de Johan Cruijff Arena beter moet.

"Het eerste kwartier begin je gewoon goed, is er niks aan de hand en kom je met 1-0 voor. Maar in één keer geef je het helemaal weg, was het ineens een gatenkaas", zegt Van de Beek tegen AT5. "Ik denk dat we verkeerd staan, ook met druk zetten. Er komt één pass door het midden en het hele veld ligt open. Dat kan niet natuurlijk."

De Oranje-international is ook over de tweede helft niet echt te spreken. "Het was misschien ietsje beter, maar ook niet groots. We kwamen niet echt tot grote kansen. Alleen Klaas (Huntelaar, red.) die nog voor de keeper komt. Uiteindelijk moet je 'm eigenlijk nog wel winnen."

Met een 2-2 gelijkspel heeft Ajax desondanks een prima uitgangspositie voor de return. "Dan moeten we aan de bal rustiger zijn en met druk zetten beter staan. Het kan niet zo zijn dat het opeens helemaal open ligt."