'Transferperikelen in Utrecht: belangstelling voor Kerk, Emanuelson wil transfer'

'Transferperikelen in Utrecht: belangstelling voor Kerk, Emanuelson wil transfer'

07-08-2019 06:45
63

Ploegen uit Engeland en Frankrijk zijn gecharmeerd van Gyrano Kerk. Dat meldt Voetbal International woensdag. Volgens het weekblad vraagt FC Utrecht 'de hoofdprijs' voor de pijlsnelle aanvaller. 

Onder meer Lille zou in de markt zijn voor de 23-jarige Kerk. De rechtspoot was zondag, tijdens de seizoensouverture tegen ADO Den Haag (2-4 zege), bij drie van de vier Utrechtse doelpunten betrokken. Afgelopen seizoen scoorde Kerk acht keer in de Eredivisie. 

VI schrijft dat Utrecht maandag nog geen officieel bod had ontvangen op de Amsterdammer. Sowieso zou een transfer alleen bespreekbaar zijn bij een 'duizelingwekkend' bod. Kerk heeft in stadion Galgenwaard een contract tot de zomer van 2022. 

Troupée & Emanuelson
Volgens De Utrechtse Internet Courant hebben Giovanni Troupée en Urby Emanuelson laten doorschemeren dat zij graag een transfer willen maken. De rechtsback en de routinier lijken dit seizoen buiten de boot te vallen onder trainer John van den Brom. Troupée werd afgelopen seizoen verhuurd aan ADO Den Haag. Emanuelson (33) verlengde zijn contract eerder dit jaar tot medio 2020.