Het Nieuwsblad: Belgische Gouden Schoen-winnaar moet Van de Beek opvolgen

Het Nieuwsblad: Belgische Gouden Schoen-winnaar moet Van de Beek opvolgen

07-08-2019 07:03 Laatste update: 07:16
296

Hans Vanaken moet in Amsterdam de opvolger worden van Donny van de Beek. Met die scoop pakt Het Nieuwsblad woensdagochtend uit. Ajax 'is een miljoenenbod aan het voorbereiden', schrijft het Vlaamse medium. 

Brugge houdt er rekening mee dat Ajax zich nog deze week officieel meldt voor de 26-jarige Vanaken. De Belgische topclub verlengde eerder dit jaar het contract van de middenvelder en gaat volgens Het Nieuwsblad proberen om Vanaken langer in het Jan Breydel Stadion te houden door hem wederom een verbeterde verbintenis voor te leggen. Zijn huidige contract loopt nog vier seizoenen door. 

Vanaken speelde pikant genoeg zes jaar (2002-2008) in de jeugd van PSV. Via Lommel en Lokeren belandde de international in Brugge. Afgelopen seizoen won Vanaken in België de Gouden Schoen, de prijs voor beste speler van de Jupiler Pro League. Hij heeft twee interlands op z'n naam staan. 

Alles wijst erop dat de overstap van Van de Beek naar de Primera Division snel rond komt. Ajax zou met Real Madrid akkoord zijn over een transfersom van 50 miljoen euro. De kampioen van Nederland wil graag dat Van de Beek beide duels met PAOK, in de derde voorronde van de Champions League, nog meemaakt. Na de 2-2 van dinsdagavond volgt over een week de return.