'Afwezige Lukaku op oorlogspad: United deelt boete van 435.000 euro uit'

'Afwezige Lukaku op oorlogspad: United deelt boete van 435.000 euro uit'

07-08-2019 08:48
37

Manchester United legt Romelu Lukaku deze week een megaboete op. Dat melden onder meer The Daily Mirror en The Daily Mail. De Belgische spits had zich dinsdag moeten melden in Manchester, maar kwam niet opdagen. Hij lijkt een transfer te willen forceren. 

Maandagmiddag stond Lukaku doodleuk op het trainingsveld van Anderlecht, getooid in een compleet tenue van de Belgische topclub. Britse en Vlaamse media schreven aanvankelijk dat Lukaku op een vrije dag besloten had om mee te trainen in Brussel, met goedkeuring van United. Waarschijnlijk is dat dus niet het geval. Dinsdag werd Lukaku weer verwacht in Engeland, maar de international kwam niet opdagen. 

De 26-jarige targetman wil deze zomer koste wat kost vertrekken bij United. Lukaku en zijn management zouden rond zijn met zowel Internazionale als Juventus, maar onder meer een ruil met Paulo Dybala viel in het water. The Red Devils verlangen sowieso de hoofdprijs voor Lukaku. Twee jaar geleden werd 75 miljoen euro betaald voor de spits.

The Daily Mirror schrijft dat United een maximale boete gaat uitdelen aan Lukaku, nu hij zonder toestemming afwezig is. Het zou om een bedrag van 435.000 euro gaan. Dat staat gelijk aan ongeveer twee weken salaris.