Kökçü 'bijna weg' bij Feyenoord: 'Regel het met Besiktas, zei ik tegen hem'

Kökçü 'bijna weg' bij Feyenoord: 'Regel het met Besiktas, zei ik tegen hem'

07-08-2019 11:30 Laatste update: 11:37
78

Orkun Kökçü was in de zomer van 2018 'bijna weg' bij Feyenoord. Dat vertelt de jonge middenvelder in gesprek met Andy van der Meyde. Kökçü was not amused toen Feyenoord bepaalde afspraken niet nakwam. Hij zinde op een transfer naar het geïnteresseerde Besiktas. 

Volgens Kökçu was hem beloofd dat hij bij de start van de voorbereiding direct kon aansluiten bij het eerste elftal. "Maar tijdens de eerste dag van de voorbereiding werd geen enkele afspraak nagekomen", blikt de tiener terug in FOX Sports-show Bij Andy in de Auto

"Toen dacht ik al: oké... Maar ik accepteerde het. De afspraak was dus dat ik vast bij het eerste aan zou sluiten. Ik hoorde in de grote kleedkamer te zitten. Maar ik zat met die andere boys in de kleine kleedkamer. We hadden daarna Open Dag en we kregen te horen dat we thuis mochten blijven. Toen dacht ik: even serieus..."

"Ik stapte de auto in en ik belde mijn vader op. Regel het met Besiktas, ik wil weg hier. (...) Als dit zo doorgaat, dan wil ik hier niet meer zijn. Zo zei ik het. Ik was jong, ongeduldig...", vertelt Kökçu. "Mijn vader had daarna een gesprek met Martin van Geel. Besiktas bood geld, maar dat was voor Feyenoord te weinig."

Afgelopen zondag stond Kökçü (18) tijdens de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de basis bij Feyenoord. In De Kuip werd het 2-2 tegen Sparta.