PSV mét Lozano op weg naar Noorwegen, Lato, Afellay en Luckassen niet mee

PSV mét Lozano op weg naar Noorwegen, Lato, Afellay en Luckassen niet mee

07-08-2019 10:10 Laatste update: 10:14
227

PSV is woensdagochtend met een 21-koppige selectie op het vliegtuig naar Noorwegen gestapt. De verdedigers Toni Lato en Derrick Luckassen en aanvoerder Ibrahim Afellay zijn niet van de partij tijdens het Europa League-duel met FK Haugesund, melden de Eindhovenaren via de officiële kanalen.

Waarom het drietal ontbreekt, laat PSV in het midden. Lato en Afellay kwamen deze zomer naar Eindhoven, maar zijn nog niet honderd procent wedstrijdfit en kwamen dan ook nog niet in actie: de tot captain gebombardeerde Afellay zat alleen tijdens het Johan Cruijff Schaal-treffen met Ajax bij de wedstrijdselectie.

Luckassen keerde deze zomer terug van een verhuurperiode bij Hertha BSC en speelde negentig minuten mee tegen Ajax en tijdens de beide wedstrijden tegen FC Basel. Tijdens de seizoensopening tegen FC Twente kreeg Trent Sainsbury echter de voorkeur. PSV haalde bovendien een extra centrale verdediger binnen, in de persoon van Timo Baumgartl.

Lozano en Koopmans bij de selectie
Hirving Lozano kreeg in Enschede een geruchtmakende reserverol en zou dichtbij een transfer naar Napoli zijn, maar is 'gewoon' onderdeel van de selectie. Reservedoelman Luuk Koopmans wordt al enige tijd gelinkt aan een vertrek naar ADO Den Haag en ontbrak tijdens het returnduel met FC Basel, maar reist ook mee naar Noorwegen.

PSV trapt donderdag om 19.00 uur af tegen FK Haugesund. De return in Eindhoven is op donderdag 15 augustus, om 20.30 uur.

De volledige selectie: Zoet, Ruiter, Koopmans, Viergever, Dumfries, Rosario, Lozano, Gutierrez, Pereiro, Boscagli, Hendrix, Baumgartl, Bruma, Bergwijn, Malen, Gakpo, Sainsbury, Sadílek, Ramselaar, Teze en Ihattaren.