VVV zit met smaakmaker in de maag: 'Hopelijk vóór het einde van de week'

VVV zit met smaakmaker in de maag: 'Hopelijk vóór het einde van de week'

07-08-2019 10:56
27

Tino-Sven Susic was vorig seizoen één van de blikvangers van VVV-Venlo, maar lijkt zijn laatste wedstrijd namens de Noord-Limburgers gespeeld te hebben. De Belgisch-Bosnische linkspoot ontbrak zaterdagavond in de wedstrijdselectie tijdens de wedstrijd tegen RKC Waalwijk.

Manager voetbal Stan Valckx bevestigt tegenover Voetbal International dat er van buitenaf aan Susic wordt getrokken. "Hopelijk is er vóór het einde van deze week duidelijkheid, dat is voor alle partijen het beste", aldus de voormalig Oranje-international. Welke club in de spelmaker geïnteresseerd is, is nog niet duidelijk. Begin mei werd hij nog gelinkt aan FC Groningen, Serie A-promovendus Brescia en clubs uit Turkije.

Wanneer VVV een transfersom ontvangt voor Susic, die nog één jaar onder contract staat, kan het mogelijk op zoek naar broodnodige versterkingen. Tegen RKC zaten er slechts zeven spelers op de bank, onder wie de jeugdspelers Simon Janssen, Stan van Dijck en doelman Jens Craenmehr. "We hebben negentien selectiespelers en een aantal jongens uit de jeugd. Dat is wat krapjes", beaamt Valckx, die zich echter niet 'op laat jagen'.

Clubheld Keisuke Honda traint al enige tijd mee in Venlo, maar van een toekomstige samenwerking is hoogstwaarschijnlijk geen sprake. VVV reist vrijdagavond af naar Sparta voor zijn tweede wedstrijd van het Eredivisie-seizoen.