'Ik vroeg me af of het een goed moment was. Maar zeg maar eens nee tegen Ajax'

'Ik vroeg me af of het een goed moment was. Maar zeg maar eens nee tegen Ajax'

07-08-2019 12:58 Laatste update: 13:02
41

Dennis Johnsen beseft dat hij is begonnen aan een cruciaal seizoen. De 21-jarige Noor verkaste in 2017 voor ruim twee miljoen euro van sc Heerenveen naar Ajax en wil zich bij PEC Zwolle bewijzen op Eredivisie-niveau.

De afgelopen seizoenen was Johnsen vooral te bewonderen bij Jong Ajax, afgelopen voorjaar werd hij verhuurd aan zijn oude club sc Heerenveen. Nu speelt de buitenspeler op huurbasis voor PEC en wil hij minstens dertig Eredivisie-wedstrijden bijschrijven. "Ik ben nu 21 jaar. Dat betekent dat ik niet langer een talent ben, maar dat ik belangrijk moet zijn voor het elftal met doelpunten en assists", vertelt hij aan Voetbal International.

De Noorse jeugdinternational beseft dat hij de hooggespannen verwachtingen sinds zijn opmerkelijke Ajax-transfer nog niet waar heeft kunnen maken. "Ik draaide een goede voorbereiding en zou een basisplaats krijgen in de Eredivisie. Ik heb mezelf oprecht afgevraagd of dat wel het moment was om te vertrekken", blikt hij twee jaar na dato terug. "Maar tegelijkertijd, het was Ajax. Zeg dan maar eens nee."

Tijdens het voorbije seizoen doken er verhalen over Johnsen op: de vleugelaanvaller zou regelmatig in het Amsterdamse nachtleven te vinden zijn geweest, maar ontkent die beschuldigingen ten stelligste. "Er speelden wel wat dingetjes binnen de club, waar ik verder niet over ga uitwijden, maar dat van dat stappen is onzin." Johnsen doelt op de 'voetbalinhoudelijke discussies' die hij met trainer Erik ten Hag voerde. "Ten Hag is een geweldige trainer, maar ook erg strikt in zijn opvattingen. Vervolgens ging ik niet mee op trainingskamp met het eerste elftal. In de media doken de gekste verhalen op. (...) Verder ga ik me niet verdedigen."