Feyenoord verkoopt St. Juste en kan gaan investeren in nieuwe spelers

Feyenoord verkoopt St. Juste en kan gaan investeren in nieuwe spelers

Gepubliceerd: woensdag 7 augustus 2019 om 18:04wo 07-08-2019 om 18:04

Laatste update: woensdag 7 augustus 2019 om 18:10wo 07-08-2019 om 18:10

Het is officieel: Jeremiah St. Juste verruilt Feyenoord voor FSV Mainz. De twee clubs hebben de miljoenentransfer woensdag bevestigd via de officiële kanalen.

St. Juste tekent bij Mainz een vierjarig contract. In De Kuip lag hij nog twee jaar vast. De twee clubs doen geen mededelingen over bedragen, maar met de transfer zou negen tot twaalf miljoen euro gemoeid zijn. Feyenoord kan het transferbedrag meteen investeren in nieuwe spelers.

Feyenoord nam St. Juste in de zomer van 2017 over van sc Heerenveen. In totaal speelde vijftig wedstrijden in het shirt van de Rotterdamse club.

Feyenoord-directeur Sjaak Troost spreekt van een 'niet te weigeren' bod van Mainz. "Over bedragen praten we nooit, maar de hoogte van de transfersom die we voor hem ontvangen is aanzienlijk meer dan we in de toekomst nog verwachten voor hem te kunnen krijgen. Zeker als de speler dan zelf ook aangeeft deze stap te willen maken, moet je dit als club gewoon doen."

Bij Mainz wordt St. Juste herenigd met goede vriend Jean-Paul Boëtius. "We hebben met Jeremiah een robuuste, maar tegelijkertijd immens snelle verdediger met veel spelintelligentie vastgelegd", reageert Mainz-trainer Sandro Schwarz. "Voor zijn leeftijd heeft hij al veel ervaring opgedaan. Hij is echt een versterking voor ons."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws