Ajax slaat grote slag en beëindigt geruchtenstroom: begeerde Neres blijft Ajacied

Ajax slaat grote slag en beëindigt geruchtenstroom: begeerde Neres blijft Ajacied

Gepubliceerd: woensdag 7 augustus 2019 om 18:00wo 07-08-2019 om 18:00

Laatste update: woensdag 7 augustus 2019 om 20:25wo 07-08-2019 om 20:25

Groot nieuws vanuit Amsterdam: David Neres heeft zijn contract bij Ajax verlengd. Daarmee zet de kampioen van Nederland de buitenlandse clubs met interesse voorlopig buitenspel.

Neres heeft een contract getekend dat hem tot de zomer van 2023 speler van Ajax maakt. Het oorspronkelijke contract van Neres zou aflopen in 2022, maar die verbintenis wordt opengebroken en met een jaar verlengd. Dat meldt Ajax via de officiële kanalen

Afgelopen seizoen ontwikkelde de smaakmaker zich tot een publiekslieveling in de Johan Cruijff Arena. Hij begon het seizoen moeizaam en belandde zelfs op de bank, maar nadat hij in de winterstop een lucratieve transfer naar China zag afketsen beleefde hij een halfjaar vol pieken. Meer dan eens blonk Neres uit in het rood-wit, met als een van de hoogtepunten zijn belangrijke treffer in de thuiswedstrijd tegen Juventus. 

Terwijl onder meer André Onana en Dusan Tadic zich committeerden aan Ajax en Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong overduidelijk de stap naar het buitenland zouden gaan maken, bleef het lang de vraag wat Neres zou gaan doen. De afgelopen maanden was er interesse van onder meer Atlético Madrid en Napoli, maar de 22-jarige linkspoot kiest voor een langer verblijf in de hoofdstad.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws