Gevallen toptalent Ould-Chikh tekent alsnog in Eredivise na afwijzing door Vitesse

Gevallen toptalent Ould-Chikh tekent alsnog in Eredivise na afwijzing door Vitesse

Gepubliceerd: woensdag 7 augustus 2019 om 18:44wo 07-08-2019 om 18:44

Laatste update: woensdag 7 augustus 2019 om 19:04wo 07-08-2019 om 19:04

Bilal Ould-Chikh is speler van ADO Den Haag: de 22-jarige aanvaller gaat donderdag een contract tekenen, nadat de proefperiode beide partijen goed beviel. Dat meldt de club uit Den Haag via de officiële kanalen. 

Woensdag werd Ould-Chikh medisch gekeurd door de eredivisionist en die testen heeft hij doorstaan. Donderdag zal hij zijn handtekening zetten onder een tweejarig contract. ADO heeft goede hoop dat hij speelgerechtigd zal zijn voor het uitduel met PSV van komende zondag. 

Daarmee heeft het gevallen toptalent dan toch eindelijk een nieuwe werkgever gevonden. Eerder deze zomer liep hij zonder succes stage bij Vitesse. In het verleden stond Ould-Chikh bekend als toptalent, maar die reputatie wist hij niet waar te maken. Na een stormachtige ontwikkeling bij FC Twente en een debuut op zestienjarige leeftijd, vertrok de vleugelaanvaller naar Benfica. Die keuze pakte verkeerd uit en via FC Utrecht en Denizlispor is hij nu bij ADO beland. 

Jeffrey van As, Manager Voetbalzaken van ADO, is verheugd over de komst van 'de ruwe diamant'. "Bilal beschikt over een flinke portie talent. Dat heeft hij tijdens zijn proefperiode bij ons ook laten zien. Wegens verschillende redenen is het er nog niet helemaal uitgekomen bij Bilal, maar wij zijn ervan overtuigd dat hij hier volledig tot bloei kan komen en van waarde kan zijn voor onze ploeg. Hij bezit kwaliteiten die we absoluut zochten: creativiteit, een goede voorzet en een verrassende actie."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws