City rondt volgende megadeal af: 65 miljoen voor Cancelo, 37 miljoen voor Danilo

City rondt volgende megadeal af: 65 miljoen voor Cancelo, 37 miljoen voor Danilo

Gepubliceerd: woensdag 7 augustus 2019 om 21:34wo 07-08-2019 om 21:34

Laatste update: woensdag 7 augustus 2019 om 21:45wo 07-08-2019 om 21:45

Manchester City heeft zich versterkt met João Cancelo. De Portugese rechtsback komt over van Juventus en tekent voor zes seizoenen in het Etihad Stadium. Danilo bewandelt de omgekeerde weg.

Manchester City en Juventus bevestigen de transfers woensdagavond via de officiële kanalen. Waar Cancelo tot de zomer van 2025 is vastgelegd door Manchester City, zet Danilo zijn handtekening onder een vierjarig contract bij Juventus.

Cancelo is de derde versterking van Manchester City deze zomer. De regerend landskampioen versterkte zich eerder met Rodri en Angeliño. "City is een fantastische club met een briljante manager", doelt Cancelo op Pep Guardiola. "Deze club is indrukwekkend."

Juventus had slechts een jaar de beschikking over Cancelo. De 28-jarige Danilo werd twee jaar geleden door City overgenomen van Real Madrid. In Engeland groeide de Braziliaan nooit uit tot vaste basisspeler.

Op de officiële clubsite doet Juventus uit de doeken welke bedragen gemoeid zijn met de transfers. Manchester City betaalt 65 miljoen euro voor Cancelo. Die transfersom wordt uitgesmeerd over drie jaar. Voor Danilo wordt 37 miljoen euro betaald door Juventus.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws