'Overmars pakt door en werkt aan nieuw Ajax-contract voor Ziyech'

'Overmars pakt door en werkt aan nieuw Ajax-contract voor Ziyech'

07-08-2019 23:04 Laatste update: 23:28
264

Ajax pakt door: Hakim Ziyech moet de volgende blikvanger worden die een nieuw contract tekent in Amsterdam. Dat melden Voetbal International, het Algemeen Dagblad en de Telegraaf woensdagavond.

Ajax wil na Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Lasse Schöne en mogelijk Donny van de Beek niet nog meer sleutelspelers van vorig seizoen verliezen. Met het nieuwe contract van David Neres werd in dat kader een stevig signaal afgegeven. Ajax-directeur Marc Overmars wil nu ook Ziyech langer vastleggen.

Ziyech is met een slordige vier miljoen euro per seizoen al de best betaalde speler van de Eredivisie. De zaakwaarnemer van de 26-jarige technicus, Mustapha Nakhli zou al hebben gesproken met de Ajax-leiding. Ziyech buigt zich nu over het voorstel van de Amsterdamse club.

Ziyech kon deze zomer naar Sevilla, maar legde de interesse van de nummer zes van Spanje naast zich neer. De international van Marokko heeft herhaaldelijk aangegeven dat hij alleen vertrekt als het complete plaatje klopt. Als het aan Ajax ligt, blijft Ziyech nog minimaal een jaar de vormgever in Amsterdam.

Overmars slaagde er eerder al in om Andre Onana, Noussair Mazraoui, Nicolás Tagliafico en Dusan Tadic langer - en tegen verbeterde voorwaarden - aan Ajax te binden. Het lopende contract van Ziyech duurt tot de zomer van 2021.