Ajax heeft nieuws en legt na Neres ook 'Ronaldo-gooier' Ekkelenkamp langer vast

Ajax heeft nieuws en legt na Neres ook 'Ronaldo-gooier' Ekkelenkamp langer vast

08-08-2019 11:32 Laatste update: 13:28
73

Ajax heeft het contract van Jurgen Ekkelenkamp verlengd. Dat melden de Amsterdammers via de officiële kanalen. Ekkelenkamp staat nu tot medio 2022 onder contract in de hoofdstad.

Het vorige contract van Ekkelenkamp liep volgend jaar zomer af. De negentienjarige middenvelder debuteerde onder Erik ten Hag in de hoofdmacht en kwam tot acht officiële duels. Ekkelenkamp is onder het grote publiek vooral bekend als de 'Ronaldo-gooier'. Tijdens zijn invalbeurt in de Champions League-kwartfinale tegen Juventus liep hij de Portugese superster van de sokken om een snelle uitbraak te voorkomen. 

Ekkelenkamp speelt sinds 2013 in de jeugdopleiding van Ajax. Hij maakte op 19 april 2018 zijn debuut in de hoofdmacht in de met 4-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo. Vorig seizoen speelde de middenvelder zijn wedstrijden voornamelijk voor Jong Ajax. Voor die ploeg kwam hij tot nu toe 23 keer in actie, waarin hij 5 keer scoorde.

Ajax maakte woensdag al melding van de contractverlenging van David Neres. De club hoopt ook Hakim Ziyech langer aan zich te binden