Weggestuurd bij Roda JC: 'Ik heb van niemand ooit nog iets gehoord'

Weggestuurd bij Roda JC: 'Ik heb van niemand ooit nog iets gehoord'

08-08-2019 14:05 Laatste update: 09-08-2019 10:34
99

Dat hij een paar jaar geleden aan de kant werd gezet door Roda JC, lijkt Jorrit Smeets nog altijd dwars te zitten. Dat blijkt uit een interview met Voetbal International. 

Smeets (24) speelt inmiddels al enkele seizoenen in Sittard. Hij was eerder jarenlang actief bij een andere profclub uit Zuid-Limburg. Aan zijn afscheid bij Roda in 2016 bewaart de middenvelder nare herinneringen. "Mijn vertrek bij Roda was voor mij eigenlijk alleen maar een trigger. Ik ben nog harder gaan werken", blikt Smeets terug.

"Ik kreeg een brief thuisgestuurd met de mededeling dat ze niet met me verder wilden. Een persoonlijk gesprek heb ik daarover nooit gevoerd en ik heb van niemand van Roda ooit nog iets gehoord. Zo ga je niet om met een jongen die veertien jaar voor je club heeft gespeeld."

Toch vindt Smeets het niet gek dat hij destijds niet in de hoofdmacht mocht spelen. "Dat ik geen kans kreeg in het eerste elftal, was zeker een teleurstelling. Maar ik ben heel zelfkritisch. Achteraf kwam ik destijds ook nog tekort om voor Roda te spelen. Zeker fysiek", klinkt het. Dat ze in Kerkrade inmiddels niets meer van hem moeten, begrijpt Smeets wel. "Ik had er rekening mee gehouden en snap het ook wel, gezien de rivaliteit. Ik wil Roda niet zwartmaken. Maar als de supporters wisten hoe alles gelopen is, zouden ze me allemaal begrijpen."

Fortuna bood hem een nieuwe kans. "De sfeer was een wereld van verschil met wat ik gewend was. Los van het feit dat de organisatie en het niveau niet op peil waren, proefde ik zoveel meer warmte, vertrouwen en saamhorigheid."