The Sun: transfervrije Carroll is akkoord en maakt rentree bij 'boyhood club'

The Sun: transfervrije Carroll is akkoord en maakt rentree bij 'boyhood club'

08-08-2019 14:20 Laatste update: 14:37
5

Andy Carroll staat voor een terugkeer bij Newcastle United. Volgens boulevardkrant The Sun is de clubloze targetman het donderdag eens geworden met zijn 'boyhood club'. 

De dertigjarige Carroll zit sinds eind juni zonder werkgever. Zijn aflopende contract bij West Ham United werd niet verlengd. Carroll kampte de voorbije jaren met het nodige blessureleed. In het seizoen 2018/19 kwam de duurbetaalde spits slechts veertien keer in actie. 

Newcastle United is bereid om de voormalig international een nieuwe kans te geven, weet The SunEr ligt inmiddels een akkoord over een samenwerking voor één jaar. De verwachting is dat de comeback van Carroll later op de dag naar buiten wordt gebracht door The Magpies. 

Carroll doorliep de jeugdopleiding van Newcastle en brak in het seizoen 2009/10 door op St. James' Park. Liverpool bleek in januari 2011 bereid om ruim 30 miljoen euro te betalen voor de bonkige spits. Carroll ging uiteindelijk de boeken in als een van de grootste transferflops uit de historie van The Reds. 

Newcastle versterkte zich deze zomer al met onder meer Jetro Willems (Eintracht Frankfurt) en recordaankoop Joelinton (Hoffenheim).