'Malen bleek helemaal niet fit en we hadden twijfels of hij er wel echt voor ging'

'Malen bleek helemaal niet fit en we hadden twijfels of hij er wel echt voor ging'

08-08-2019 15:26
61

Andries Jonker kijkt met bijzondere ontwikkeling van Donyell Malen in dienst van PSV. In 2014 was de huidige Telstar-trainer hoofd jeugdopleiding bij Arsenal, toen Malen als groot talent overkwam van Ajax.

"Die jongen heeft toch wel een opmerkelijke tijd gehad bij Arsenal", zegt Jonker tegen Omroep Brabant. "Toen hij kwam werd hij gezien als een groot talent, maar hij bleek helemaal niet fit en wij hadden twijfels of hij er wel echt helemaal voor ging."

Volgens Jonker twijfelde Malen zelf ook, maar zette hij zelf de knop om. "Het is ontzettend knap dat hij dat op zo'n jonge leeftijd al heeft ingezien. Hij knokte zich terug in de jeugd van Arsenal en maakte een goede stap naar PSV. Het maakt me trots als ik hem nu zie spelen."

De suggestie dat de PSV-spits binnen afzienbare tijd klaar is voor Oranje, wijst Jonker af. "Laat hem nou eerst eens honderd wedstrijden als basisspeler spelen bij PSV. Misschien komt hij na dit seizoen met zo'n twintig goals in aanmerking voor Oranje, maar laten we hem, net als andere talenten, de tijd geven."