Inter maakt einde aan transfersoap: Lukaku komt over van Manchester United

Inter maakt einde aan transfersoap: Lukaku komt over van Manchester United

08-08-2019 16:50 Laatste update: 16:55
23

Het is officieel: Romelu Lukaku mag zich speler van Internazionale noemen. De Italiaanse topclub bevestigt de komst van de Belgische spits, die overkomt van Manchester United, donderdag via de officiële kanalen.

Lukaku heeft een vijfjarig contract ondertekend in Milaan. Het was al een tijdje duidelijk dat Inter zijn nieuwe club zou worden, nadat Juventus was afgehaakt. De topscorer aller tijden van België had geen toekomst meer bij Manchester United en wilde dolgraag met Antonio Conte werken. De trainer van Inter probeerde hem in het verleden al twee keer naar Chelsea halen.

Witte rook uit Milaan en Manchester liet echter lang op zich wachten, omdat de twee clubs het niet eens konden worden over de transfersom. Inter betaalt naar verluidt 75 miljoen euro voor Lukaku. Daarmee is hij de duurste speler in de historie van de Italiaanse grootmacht. Het is onduidelijk of Manchester United in het laatste uur van de Engelse transferperiode nog een Lukaku-vervanger gaat aantrekken.

Lukaku zette afgelopen nacht voet op Italiaanse bodem, werd donderdagochtend medisch gekeurd en tekende na de lunch zijn lucratieve contract bij Inter. Hij speelde eerder voor Anderlecht, Chelsea, West Bromwich Albion en Everton.