Arsenal slaat op de valreep toe en rondt onwaarschijnlijke komst David Luiz af

Arsenal slaat op de valreep toe en rondt onwaarschijnlijke komst David Luiz af

08-08-2019 21:01 Laatste update: 21:35
37

Eén van de meest onwaarschijnlijke transfers van de zomerse transferperiode is een feit: David Luiz verruilt Chelsea voor Arsenal. De Braziliaanse verdediger (32) tekent voor twee seizoenen in het Emirates Stadium.

Arsenal en Chelsea communiceren het nieuws donderdagavond, ruim twee uur na het verstrijken van de Engelse transferdeadline, via de officiële kanalen. De transfer van Luiz zat er de laatste 24 uur aan te komen, nadat de Braziliaanse verdediger de kont tegen de krib gooide bij Chelsea.

Manager Frank Lampard dreigde hem te passeren voor de seizoensouverture tegen Manchester United en dat kon Luiz niet te verkroppen. Hij liet zijn zaakwaarnemer contact opnemen met Arsenal. Donderdag lag er een akkoord met The Gunners.

Luiz gaat in het Emirates Stadium het shirt met rugnummer 23 dragen. "David heeft een schat aan ervaring en ik kijk ernaar om weer met hem samen te werken. Hij is een bekende speler en gaat ons versterken in de verdediging", reageert Arsenal-manager Unai Emery.

In dertien seizoenen als prof speelde Luiz tot op heden 524 wedstrijden. In Brazilië kwam hij uit voor Vitoria, alvorens hij in 2017 de overstap maakte naar Benfica. Zijn twee periodes bij Chelsea werden onderbroken door twee jaar bij Paris Saint-Germain, waar hij al te maken had met Emery.

Luiz is de zesde - en laatste - zomerversterking van Arsenal. De Londenaren versterkten zich met Nicolas Pépé (80 miljoen), William Saliba (30 miljoen), Kieran Tierney (28 miljoen), Gabriel Martinelli (6,7 miljoen) en Dani Ceballos (huur)