Mechelen reageert woedend op transfer Verrips en stapt naar de FIFA

Mechelen reageert woedend op transfer Verrips en stapt naar de FIFA

09-08-2019 08:23 Laatste update: 08:28
49

Bij KV Mechelen is men niet te spreken over de transfer van Michaël Verrips naar Sheffield United. De Nederlandse doelman verbrak zijn contract eenzijdig bij Malinwa en tekende vervolgens bij de Premier League-club. KV Mechelen gaat nu stappen ondernemen.

'Er is geen akkoord gevonden met Michaël Verrips noch met Sheffield United over een correcte transfer van de doelman', schrijft Mechelen in een verklaring. Het zal dan ook verhaal halen bij de FIFA. 'KV Mechelen neemt de nodige stappen tegen het eenzijdig verbreken van het contract door Verrips.'

Wedden

Meer odds

'Een transfer van Michaël is altijd bespreekbaar geweest, maar zijn entourage wil onder de transfersom uit. We ondernemen dan ook de nodige stappen bij de FIFA', voegt de club daaraan toe. Mechelen werd bestraft wegens matchfixing in de zaak Propere Handen, waarna de 22-jarige sluitpost zijn contract eenzijdig liet ontbinden.

Geen akkoord, wel transfer
'De afgelopen dagen wou KV Mechelen Michaël Verrips de kans bieden om tot een akkoord te komen en een correcte transfer naar Sheffield United uit te werken. Na vele beloftes van de entourage van Michaël Verrips heeft KV Mechelen pas woensdagavond, één dag voor het sluiten van de inkomende transfermarkt in de Premier League, een concreet bod van Sheffield United ontvangen', schrijft Mechelen.

Hoewel de clubs geen akkoord bereikten, kondigde Sheffield tóch de komst van Verrips aan. 'Ondanks contacten met Sheffield United trok de Engelse club donderdagmiddag het bod plots weer in om hem enkele uren later aan te kondigen als inkomende transfer van een vrije speler', spreekt de Jupiler Pro League-club zijn verwondering uit.