Update: Palacios laat Barça B links liggen en kiest voor avontuur in VS

Update: Palacios laat Barça B links liggen en kiest voor avontuur in VS

09-08-2019 09:41 Laatste update: 14-08-2019 16:30
36

Diego Palacios gaat toch niet naar Barcelona. De linksback, die vorig seizoen op huurbasis voor Willem II uitkwam, heeft op het allerlaatste moment besloten om de Catalaanse club af te wijzen en kiest voor een contract bij Los Angeles FC.

De Tilburgers huurden Palacios vorig seizoen van Aucas FC uit zijn thuisland Ecuador. De jonge linkspoot maakte dusdanig veel indruk dat Barcelona het wel zag zitten om hem te halen en een kans te geven bij Barça B. Een transfer leek een kwestie van tijd en het was de bedoeling dat de linksback zich zondag zou melden in Catalonië, maar nu trekt Palacios volgens het Spaanse Sport zelf de stekker uit de deal.

De Ecuadoriaan is teleurgesteld dat Barcelona Junior Firpo, een linksback van Real Betis, naar Camp Nou heeft gehaald. Palacios denkt dat dat zijn kansen op speeltijd vermindert en heeft mede daardoor besloten om in te gaan op het contractvoorstel van Los Angeles FC, dat uitkomt in de Major League Soccer. De Amerikanen boden daarnaast ook meer salaris dan Barcelona. Palacios gaat voor vier jaar tekenen in Californië.

Update 14/08, 16:30 uur: Diego Palacios heeft voor Los Angeles FC gekozen. Die club heeft de komst van de Ecuadoriaan wereldkundig gemaakt. Palacios speelde vorig seizoen op huurbasis voor Willem II en leek van Aucas FC hard op weg naar Barça B. De linksback besloot echter op het laatste moment de stekker uit de deal te trekken.

Los Angeles FC komt uit in de Major League Soccer. Het Spaanse Sport schreef eerder dat de Amerikanen meer geld boden dan de Catalanen. Bovendien zou Palacios de kans op speeltijd in de Verenigde Staten groter achten.